zaterdag 20 augustus 2016

Lunch - crackers - hummus - rode bietendip


Homemade crackers met hummus en rode bietendip




In de winkel vind je heerlijke en vele soorten crackers. Hieronder vind je een receptje om zelf crackers te maken zonder bloem of suiker. Zeker eens het proberen waard!
 Ook allerlei dips en soorten hummus passeren de revue. Helaas boordevol toevoegingen  die enkel nuttig zijn voor de houdbaarheid van de producten.  Deze 2 dips kan je misschien maar enkele dagen in de koelkast bewaren maar geloof me, zolang overleven ze meestal niet!
Smakelijk!

Benodigdheden:

crackers:

- 50g chiazaad
- 50g lijnzaad
- 50g ongezouten pistachenoten
- 50g sesamzaad
- 50g pompoenpitten
- 150g water

Rode bietendip:

- 2 gekookte rode bieten
- 1 el ongesuikerde natuuryoghurt
- voldoende peper en zout
- 1 tl witte wijnazijn 

Hummus:

- een blik kikkererwten uitgelekt
- 1 grote el tahini (Marokaanse winkel)
- 1 teentje look
- olijfolie
- citroensap
- snufje komijn
- ongesuikerde yoghurt

Bereidingswijze:

Crackers:

Verwarm de oven voor op 180°C. Weeg alles nauwkeurig af en doe alles samen in een kom. Laat een kwartier weken. Stort uit op een bakplaat met bakpapier en strijk glad. Plaats een 20tal minuten in de oven tot ze goed krokant aanvoelen. Breek in stukjes als ze wat afgekoeld zijn en bewaar in een goed afgesloten doos.

Rode bietendip:

Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een gladde massa. Kruid af naar smaak. 

Hummus:

Mix alles tot een smeuïge massa in de blender of met de staafmixer. Voeg olijfolie en yoghurt toe naar gelang je eigen voorkeur. Ik heb graag een mayonaisedikte.

Extra:

Dit is een heel eenvoudige lunch om mee te nemen naar je werk. Alles kan je op voorhand maken en je neemt het gewoon mee in potjes om te dippen. Nog wat rauwe groentjes erbij en je hebt een heerlijke lunch!
Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten