maandag 15 augustus 2016

Dinner - pasta - pesto - tomaten - courgette - ham - parmezaan



Dinner - Pasta pesto met tomaten uit de oven en courgette





Ook soms het gevoel dat je geen zin hebt in een salade? Want het is er nu eenmaal gewoon het weer niet voor? En je hebt zin in pasta? Dat overkomt mij wel eens! Dit is een gerechtje dat net iets meer tijd in beslag neemt maar zo de moeite waard is! Hou je aan de hoeveelheden en dan kan je hier heerlijk van genieten zonder schuldgevoel! 


Benodigdheden (2 personen):

- per persoon 1 handvol ongekookte volkoren penne
- 1,5 courgette
- 10 kleine trostomaten
- 2 sneden parmaham krokant geroosterd in de oven
- 1 basilicumplantje
- olijfolie
- parmezaan
- geroosterde pijnboompitten


Bereidingswijze:

Kook de pasta in licht gezouten water. (Olijfolie is hier niet nodig.)
Doe de tomaten in een ovenschaal en besproei lichtjes met olijfolie. Plaats in een voorverwarmde oven op 160°C voor ongeveer 20 minuten. Als ze klaar zijn laat je ze een beetje afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
Maak de pesto met een staafmixer met alle basilicumblaadjes (hoe meer hoe beter), olijfolie en parmezaan. Kies hier zelf je hoeveelheden. Let op dat je begint met veel basilicum en weinig olijfolie. je kan altijd nog olijfolie bijvoegen maar niet meer wegnemen. Voeg een beetje parmezaan toe maar zorg dat de pesto vooral naar basilicum proeft. Zorg dat de pesto smeuïg genoeg blijft met de kaas erbij. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe en kruid af met peper en zout. 
Snijd de courgette in blokjes en bak ze aan in een klein scheutje olijfolie. Wanneer ze gaar zijn voeg je de gekookte pasta toe samen met 1 kleine soeplepel van het kookvocht. Meng daaronder de pesto. Zorg dat alles een klein laagje krijgt, gebruik niet te veel. Als je pesto over hebt kan je deze gerust een week in de koelkast bewaren. 
Verdeel de pastamengeling over de borden en werk af met geroosterde pijnboompitjes, enkele schilfers parmezaan, de verkruimelde ham uit de oven en de tomaten.


Extra:

Je kan hier ook nog een extra gezonde variant van maken. Vervang de pasta door courgetti en vervang de gebakken courgette door champignons. 
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten