zondag 14 augustus 2016

Dessert - tussendoortje - nicecream - koffie


Dessert - tussendoortje - Nicecream met koffiesmaak!






Na het avondeten heb ik op een warme zomerdag vaak zin in een heerlijk ijsje. Jammer genoeg kan je je dat niet alle avonden permitteren. Daarom is dit een echte life-saver! Zelfs als je niet graag banaan eet, valt dit in de smaak. Hier heb ik het met koffie gemaakt, zodat je een meer sorbet-textuur krijgt. Probeer het eens met amandelmelk voor een romige textuur. Heerlijk!

Benodigdheden:

- 2 rijpe bananen
- 1 espresso
- melk

Bereidingswijze:

Snijd de bananen op plakjes en vries ze een nachtje in. Zet een espresso en voeg een gelijke hoeveelheid melk toe. Laat afkoelen. Haal de bananen uit de diepvries en laat 10 minuutjes uitliggen. Mix de bevroren bananen samen met de koffie. Vries het mengsel nog 2 uur terug in. Roer na een uurtje het ijs even door. Laat het ijs voor het serveren 5 minuutjes smelten.

Extra:

Dit is een erg calorie-arm dessert. Het is een kruising tussen ijs en sorbet. Zelf als je geen fan bent van banaan, het smaakt er niet naar. Je kan gelijk welke smaak toevoegen. 
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten