vrijdag 29 juli 2016

Ontbijt - tussendoortje - bananenbrood - bosbessen - pecannoten



Ontbijt & tussendoor - bananenbrood - bosbessen - pecannoten




Benodigdheden:

- 150g bloem (naar keuze: gewone bloem maakt het iets broodpudding-achtiger, speltmeel of boekwijtmeel zorgen voor een meer cake-achtige structuur)
- 2 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 4 gedroogde dadels of een 6tal kleine gedroogde vijgen
- 1 el gesmolten kokosolie
- 2 handen vol pecannoten (of andere naar keuze)
- 1 tl kaneel
- 2 handen vol diepvriesbosbessen
- wat verse bosbessen voor de afwerking

Bereidingswijze:

Meng de bananen, de eieren, de kokosolie en de dadels in de blender. Doe in een kom alle droge ingrediĆ«nten bij elkaar. Voeg er het gemixte bananenmengsel aan toe en meng goed door elkaar. Roer als laatste de gehakte noten en de diepvriesbosbessen erdoor. Giet het mengsel in een cakevorm die bekleed is met bakpapier. Strooi bovenop de cake de verse bosbessen. Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 45 minuten. 

Extra:

Als ontbijt is dit bananenbrood een topper. Snel en lekker! Neem 2 dikke plakken als ontbijt samen met een kom fruit en je kan er tegen aan! Ook als tussendoortje kan je een plak bananenbrood meenemen voor onderweg!
Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten