vrijdag 29 juli 2016

Dinner - courgette - tomaat - mozzarella - aubergine - tomaat - parmezaan


Dinner - courgette - tomaat - mozzarella - aubergine - tomaat - parmezaan




Benodigdheden (4 personen):

- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 2 bollen (buffel)mozzarella
- rozemarijn-lookolie (Leg een beetje rozemarijn en een bol look in wat olijfolie om te trekken.)
- 2 uien
- 1 stengel selder
- 8 dikke tomaten
- een half blik tomatenblokjes
- 1 wortel
- witte wijn
- tijm
- laurier
- geraspte parmezaan

Bereidingswijze:

Stoof de fijngesneden wortel, uit en selder in wat olijfolie. Voeg tijm en laurier toe en blus met wat witte wijn. Voeg 6 verse tomaten toe en de tomatenblokjes. Laat pruttelen op een zacht vuurtje en kruid bij met peper en zout.

Snijd de aubergines en courgettes op plakken. (Je kan ze eventueel insmeren met wat olijfolie en reeds kort grillen. Dan garen ze sneller in de oven maar wordt er iets meer vetstof gebruikt.)
Snijd ook de 2 overgebleven tomaten op plakjes alsook de mozzarella. Bouw torentjes met de tomaat, mozzarella, courgette en aubergine. Plaats ze in een ovenschaal en giet rondom wat van de tomatensaus. Werk de torentjes af met geraspte parmezaan en plaats in een voorverwarmde oven op 180°C. Prik af en toe met een mes in de torentjes om te zien of ze gaar zijn. Als je mes er vlot doorgeraakt, mogen ze uit de oven.
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten