donderdag 28 juli 2016

Ontbijt - Havermout - vanille - appel - kaneel - amandelen


Havermout met vanille, appeltjes met kaneel en geroosterde amandelschilfers



Ingrediƫnten

- havervlokken
- half volle melk
- 1 vanillepeul
- 2 appels
- een handvol rozijnen
- 1 tl kaneel
- 1 el esdoornsiroop
- amandelschilfers

Bereidingswijze

Gaar de havervlokken in de melk op het vuur. Voeg melk toe naar gelang je voorkeur qua dikte. Voeg de zaadjes van de vanillepeul toe en de esdoornsiroop. Zo krijgt de siroop de kans om lichtjes te karameliseren. Gaar in een pan apart de appelstukjes in een klein beetje boter en voeg de tl kaneel toe. Bak tot de appeltjes beetgaar zijn. Voeg op het einde de rozijnen toe en laat deze nog eventjes mee opwarmen. Schep de havermout in een kom en voeg daarop de appeltjes en rozijnen. Werk af met geroosterde amandelschilfers.

Extra

Qua havervlokken en melk geef ik hier geen exacte hoeveelheden aangezien je de portie zelf beslist. Ikzelf neem een klein kopje haver en zorg dat dit net onderstaat met melk. Voor een vastere vorm neem je minder melk, en voor een meer vloeibare versie neem je meer melk. Dit is natuurlijk naar keuze. 
Een echte aanrader waarmee je goed gevuld de dag begint!
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten