donderdag 28 juli 2016

Dinner - ei - tomaat - spinazie - bieslook - parmezaan


Ei - tomaat - spinazie - bieslook - parmezaan






Benodigdheden:

- ovenvast schaaltje
- 1 ei
- tomatensaus 
- spinazie
- bieslook
- geraspte parmezaan

Bereidingswijze:

Maak eerst je tomatensaus. Start met look, ui, wortel en selder aan te stoven in wat olijfolie. Voeg tomatenpasata toe of tomaten uit blik en laat pruttelen. Werk af met peper en zout. (Hoe langer tomatensaus opstaat, hoe beter de smaak. Vermijd kant en klare sauzen!)
Wok/blancheer de spinazie in een diepe pan. Kruid af met peper en zout!
Doe wat spinazie in de kommetjes. Bedek met de tomatensaus. Voeg bovenop een rauw ei toe en kruid nogmaals af met peper en zout. Besprenkel met bieslook en voeg als laatste wat geraspte parmezaan toe.
Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C tot het eiwit gestold is.

Extra:

Je kan hier gerust een stukje stokbrood bij eten. Je kan ook gewoon 2 van deze kommetjes eten zonder brood.
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten