vrijdag 29 juli 2016

Ontbijt - Granola


Ontbijt - Granola




Benodigdheden: (1 grote pot)

- 50g gesmolten kokosolie
- 500g havervlokken (AVEVE) 
- 300g grof gehakte noten (amandelschilfers, cashewnoten, paranoten, pecannoten, hazelnoten, pistache...)
- 75g pitten en zaden (sesam, zonnebloem, pompoen,,...)
- 1 vanillepeul
- 8 el esdoornsiroop
- 25g lijnzaad
- 25g chiazaad



Bereidingswijze:

Smelt de kokosolie op een laag vuurtje. Meng de haver, pitten, zaden en noten door de esdoornsiroop en de gesmolten kokosolie. Voeg daaraan de zaadjes van de vanillepeul toe. Verdeel over 2 ovenschalen die bekleed zijn met bakpapier. Rooster in een voorverwarmde oven op 150°C. Roer om de 5 à 10 minuten om. Na ongeveer 30 minuten is de granola gekleurd en klaar. Laat afkoelen en voeg op het einde het lijnzaad en het chiazaad toe. Bewaar in een goed afgesloten glazen pot.


Extra:

Je kan dit ook perfect met speltvlokken maken. In een goed afgesloten pot is dit lang houdbaar. Voeg een handvol toe aan je yoghurt. Heerlijk!
De hoeveelheid esdoornsiroop is verwaarloosbaar op deze hoeveelheid.
Laat me weten wat je ervan vond!
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten