woensdag 28 september 2016

Dinner - kikkererwten - aubergine - feta - brikdeeg - yoghurt



Loempia met aubergine, feta en kikkererwten.




Een mooie herfstdag. Het zonnetje schijnt en de temperatuur is aangenaam. Eigenlijk zou een mens nog eens moeten barbecueën nu het nog kan! Dan probeer je dit gerecht toch gewoon morgen uit?
Ik moet toegeven dat ik eerst nogal twijfelachtig stond tegenover kikkererwten. Maar als je ze goed kruidt, dan smaken ze erg lekker! Het proberen waard dus...
Enjoy!

Benodigdheden (2pers):

- 4 vellen brikdeeg
- 1 ei
- 100g feta
- een halve courgette
- 1 aubergine
- 1 lente-ui
- 1 el ricotta
- 1 blik kikkererwten
- 1/2 bokaal paprika in olie (optioneel)
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 el tandoorikruiden (of ras-el-hanout of currypoeder)
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijn
- peterselie
- 1 potje Griekse yoghurt
- bieslook

Bereidingswijze:

Prik met een vork overal in de aubergine en leg ze een uur in de oven op 180°C. Pureer het vruchtvlees met de ricotta en de feta. Voeg de fijngesneden courgetteblokjes toe. Vul met dit mengsel de brikdeegvellen. Vouw pakketjes en smeer de rand in met losgeklopt ei zodat het dichtplakt. Gaar ze in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze mooi bruin kleuren.
Stoof de versnipperde ui en wortel met de gedroogde kruiden. Laat bakken en voeg op het einde de kikkererwten, paprika en fijngehakte peterselie toe. Maak een frisse dressing met de yoghurt, bieslook, peper en zout.

Extra:

Kikkererwten zijn erg voedzaam en prima te gebruiken als vleesvervanger. Geen fan? Gebruik eventueel bonen of extra groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten