donderdag 15 september 2016

Ontbijt - tussendoortje - kwarktaart - frambozen - kokos


Ontbijt - tussendoortje - kwarktaart - frambozen - kokos





Heerlijk als gezond tussendoortje of als ontbijt! 
Het is weer eens wat anders!
Enjoy without guilt!

Benodigdheden:

- 100g dadels
- 45g amandelen
- 10g kokosolie
- 50g suikervrije kokoskoekjes
- 250g magere kwark / platte kaas
- 500g optimel citroen kwark (of natuur + sap van 1 citroen)
- 6 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

Neem een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Meng de dadels, gesmolten kokosolie, de amandelen en de koekjes in de keukenmachine. Niet te fijn dat er nog een beetje 'beet' aan is. Verdeel dit op de bodem van de springvorm en duw goed aan. Zet het in de koelkast om op te stijven. 

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe alle kwark in een mengkom en roer goed om. Zet een klein pannetje op het vuur en doe er een paar lepels van het kwarkmengsel in. Verwarm het maar laat het niet koken. Als de kwark warm genoeg is, voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed zodat alles is opgelost. Voeg dit gelatinemengsel bij de andere kwark en meng goed door elkaar. 

Pak het bakblik uit de ijskast en giet het kwarkmengsel op de koekjes. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast. 

Extra:

Als je een laagje frambozencoulis boven op de taart wil, verwarm dan de coulis (of gepureerde diepvriesframbozen en gezeefd) en voeg wat gelatine toe. Giet bovenop de taart en laat opnieuw opstijven.

Je kan ook gewoon wat vers fruit toevoegen zoals banaan of mango.

Als ontbijt past dit perfect in het 'gezond-eten-plaatje'. Geniet maar van een groot stuk met wat fruit!
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten