donderdag 1 september 2016

Dinner - Bloemkool goreng met oesterzwammen, sojascheuten, ei en erwten


Bloemkool - goreng met oesterzwammen, erwten, sojascheuten en ei.




1 september... Ja het schooljaar is opnieuw begonnen. Drukke periode, terug de regelmaat zoeken en geen zin om uren in de keuken te staan.
1 september ... de dag dat we gaan proberen om er tegen juli een beetje degelijk uit te zien in een trouwjurk.
Gelukkig had mijn vriend het geweldige idee om Nasi Goreng op een gezonde manier klaar te maken.
Ja ja... met geraspte bloemkool! Heerlijk!
EN calorie-arm... een win-win-situatie!
Enjoy!


Benodigdheden (2pers):

- 1/3 bloemkool
- 2 eieren
- een hand vol diepvrieserwten
- 100g sojascheuten
- een bakje oesterzwammen
- 1 grote wortel
- 1 stengel selder
- currypoeder
- 5 stengels lente-ui
- enkele druppels sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 4 sneden gekookte ham


Bereidingswijze:

Rasp de bloemkool fijn. Snijd de wortel, de selder en de lente-ui op staafjes of blokjes. Stoof de wortel, selder en lente-ui in een neutrale olie of ghee in de wok.  Voeg nadien de bloemkool toe en daarna de sojascheuten en de erwten. Laat ook wat currypoeder mee stoven. Voeg de sesamolie en de sojasaus toe. Haal dit alles uit de pan als alles beetgaar is en doe het in een kom. Bak de oesterzwammen aan in de wok en voeg die toe aan de rest. Maak een roerei en doe dit in de pan op stukken. Voeg dit met de ham als laatste toe. Meng alles goed door elkaar. Kruid af met peper en zout.


Extra:

Dit is erg gezond. Ook heel weinig calorieën. Voeg gerust wat zoet-zure saus toe om alles smeuïger te maken. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten