zondag 11 september 2016

Dinner/Lunch: Halloumi - vijg - waterkers - komkommer - courgette - croutons - balsamico




Salade met gegrilde halloumi, courgette en vijgen






Vandaag was het zo een dag waarbij je je afvraagt hoe het in hemelsnaam morgen 30 graden gaat zijn. Zo een regenachtige tussendag. 
Wel op zo een regenachtige dag of een herfstdag smaakt deze gezonde salade helemaal!
De halloumi is zeer zacht van smaak en erg hartig. De ideale tegenhanger voor de vijgen.
Enjoy!

Benodigdheden (2pers):

- 6 sneetjes halloumi (bij de kaas in de colruyt te vinden)
- 6 vijgen
- een halve komkommer
- kerstomaatjes
- toastbrood
- waterkers
- tuinkers
- 1 courgette
- rucola
- chardonnay-azijn (of witte wijn azijn)
- balsamico-azijn

Bereidingswijze:

Snijd de komkommer op sliertjes en besprenkel met chardonnay-azijn. Laat even trekken. Leg op de borden eerst wat rucola, daarbovenop waterkers, dan de komkommersliertjes en tot slot partjes kerstomaat. Snijd de courgette op plakjes en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Gril deze in een grillpan zonder verdere vetstof. Leg ze bovenop de salade. Snijd de vijgen in 2 en gril deze ook even in de grillpan. Leg ze op de salade. 
Gril tot slot de plakjes halloumi kort en voeg deze ook bij de salade.
Bak wat croutons van het toastbrood en voeg toe. 
Besprenkel de salade met balsamico-azijn en olijfolie naar smaak.

Extra:

Je kan ook de croutons weglaten en eventueel wat walnoten toevoegen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten