dinsdag 20 september 2016

Dinner - Boontjes - tomatencoulis - parmezaan - parmaham



Dinner - Boontjes - tomatencoulis - parmezaan - parmaham



Hier ben ik dus echt wel fier op! 
Wannnntt.... de boontjes heb ik zelf gekweekt in eigen tuin! En dan smaakt dit natuurlijk zovéél beter!
Een heerlijk licht gerecht dat je toch een voldaan gevoel geeft op deze laatste zomerdag.
Enjoy!

Benodigdheden (2pers):


- 600g boontjes (gele en groene naar keuze)
- parmezaan
- 6 sneden parmaham
- een bakje kerstomaatjes
- olijfolie
- cherryazijn (te vervangen door balsamicoazijn)
- enkele blaadjes laurier
- 2 tenen look
- Provençaalse kruiden
- 1 courgette
- 1 grote ui

Bereidingswijze:


Halveer de kerstomaatjes, doe ze in een ovenschaal en voeg voldoende olijfolie toe. Evenals een scheutje cherryazijn, de laurier, de look en de Provençaalse kruiden. Plaats in een oven op 150° gedurende 45 minuten tot de tomaatjes echt pulp zijn geworden.
Wanneer het klaar is, zeef dit dan zodat je een gladde tomatensaus krijgt.
Kook de boontjes beetgaar.
Stoof ondertussen de ui in een beetje boter en voeg later de courgette toe. Doe hierbij de boontjes als ze beetgaar zijn en laat nog even meestoven. Kruid af met peper en zout.

Leg een ruime hoeveelheid van de boontjes en courgette op je bord. Bestrooi met schilfers parmezaan en voeg de parmaham toe naar smaak.
Werk af met de tomatencoulis.


Extra:


Neem voor de tomatencoulis lekkere rode kerstomaatjes en niet de allergoedkoopste die je vindt. Zo krijg je een lekkere diepe smaak. Voeg voldoende olijfolie toe, dit kan geen kwaad want het zijn goede vetten!
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten