maandag 12 september 2016

Lunch: Gezonde garnaalsalade



Gezonde garnaalsalade voor op de boterham!




Een grote zonde van mij zijn heerlijke slaatjes op een witte pistolet. Niet echt healthy food maar toch! Soms moet dat toch eens kunnen, niet? Jammer genoeg heb ik achteraf vaak last van mijn maag of darmen door die vette mayonaise. Deze roze-garnalen-salade bevat weinig vet en smaakt erg lekker op een bruin broodje. Handig om mee te nemen naar je werk! 
Enjoy!


Benodigdheden:

- 1 doosje grote roze garnalen
- ketchup
- light mayonaise
- griekse natuur yoghurt
- 1 lente-ui
- een halve komkommer zonder zaadjes
- rucola
- peper en zout
- paprikapoeder


Bereidingswijze:

Snij de lente-ui op fijne ringetjes en de komkommer op kleine blokjes. Voeg de garnalen toe. 
Maak in een kommetje apart de dressing: voeg 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel ketchup toe in het kommetje en meng goed. Voeg een snufje paprikapoeder toe en meng opnieuw.
Voeg nu lepel voor lepel de saus toe aan de groenten en garnalen. Niet omgekeerd want dan heb je misschien teveel saus. Stop wanneer je vindt dat het smeuïg genoeg is. 
Kruid af met peper en saus.

Extra:

Voor wie fan is van een tropische toets: voeg wat ananas uit blik toe aan de salade.
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten