donderdag 8 september 2016

Dinner - rode biet - zalm - appel - rucola



Dinner - rode biet - zalm - appel - rucola



Typisch Belgisch weertje? Ik dacht het niet! Het is weeral eens puffen geblazen. Dit hete weer zorgt helaas voor een raar soort vermoeidheid waardoor ik enkel neer wil zitten en niks wil doen. Straks moet ik wel de trampoline weer op dus moet ik toch even iets eten wat me weer energie geeft. Zin om te sporten? Alles behalve! Maar alles voor het goede doel zeker? 
En als je toch in die luie zetel zit? Blijf dan lekker zitten en sport morgen!
Rome wasn't build in a day right?
Smakelijk!

Benodigdheden:

- 2 grote gekookte rode bieten
- 1 lente-ui
- preischeutjes
- pijnboompitjes
- rucola
- sap van een halve limoen
- mosterddille-vinaigrette
- 1 appel
- bieslook
- peterselie
- mayonaise
- yoghurtdressing (magere yoghurt met wat bieslook, peper, zout en limoensap)
- 1 el honing
- 1 moot gerookte zalm
- olijfolie
- balsamico
- currypoeder

Bereidingswijze:

Snijd de bieten op schijfjes en breng ze om smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout. Leg ze open op de borden. Leg daarop blokjes gerookte zalm. Snijd de appel op staafjes en leg ze er boven op. Rooster de pijnboompitten en strooi over de bieten samen met de rucola. Maak een dressing van limoensap, mosterdsaus, yoghurtdressing, mayonaise, honing, peterselie, currypoeder en bieslook. Als je hier enkele ingrediƫnten achterwege laat is dit geen ramp. Werk het gerecht af met preischeutjes en versnipperde lente-ui.

Extra:

Dit gerecht lijkt wat ingewikkelder maar is het eigenlijk niet. Je beslist zelf wat je toevoegt en wat je weglaat. Een heerlijk lichte maaltijd! 
Rode biet is erg goed voor de gal en lever trouwens!
Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten