maandag 5 september 2016

Ontbijt - Bananenpannenkoeken - ananas - kokos


Bananenpannenkoeken met ananas en kokos



Hmmm... Wie houdt er nu niet van de combinatie ananas en kokos? Voor alle liefhebbers is er dit gezond ontbijtrecept! Verwen jezelf in het weekend met deze heerlijke pannenkoekjes zonder een schuldgevoel te hebben. Na de eerste 2 dagen van het nieuwe schooljaar had ik dit echt wel nodig. Een goede start van de dag voor mij... en voor jou?!
Enjoy!

Benodigdheden (2pers)

- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- havermout
- schijven verse ananas
- frambozen
- kokosrasp
- kokosyoghurt


Bereidingswijze:

Maak de bananenpannenkoekjes volgens het recept. (Zie vorig recept bananenpannenkoekjes) Voeg wat kokosrasp naar smaak toe aan het beslag. Bak kleine pannenkoekjes van het beslag.
Wanneer ze in de pan liggen, leg je er een sneetje ananas op. Laat voldoende bakken voordat je ze omdraait, anders breken ze. Komen ze niet los van de pan? Dan ben je te snel! Heb geduld.
Laat de ananas op natuurlijke wijze karameliseren in de pan.
Serveer met kokosyoghurt en frambozen. Bestrooi met kokosrasp.



Extra:

Je kan ook een beetje kokosroom toevoegen aan het beslag, maar let op want dit bevat heel wat calorieën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten