maandag 29 augustus 2016

Ontbijt - cheesecake - framboos - speculaas - platte kaas


Ontbijt - cheesecake - framboos - speculaas - platte kaas




Benodigdheden (10-12 stuks):

- 150g suikervrije speculaas
- 60 ml gesmolten kokosolie
- 500 ml magere kwark /platte kaas (optimel citroen is het lekkerste, anders: zie extra)
- 1 rijpe banaan
- 5 eetlepels bloem of tapiocameel of kokosmeel
- 2 eieren
- 1 tl amandelpoeder (optioneel)
- een groot handvol bevroren frambozen of blauwe bessen

Bereidingswijze:

Verkruimel de speculaas en meng deze met de gesmolten kokosolie. Verdeel deze over een ingevet muffinbakblik en duw goed aan. Maak het beslag in de blender met de kwark, de banaan, de bloem, de eieren en het amandelpoeder. Verdeel dit mengsel over de vormpjes bovenop de koekjes. Werk af met de frambozen. Plaats op 160°C in een voorverwarmde over voor ongeveer 35 minuten.
Laat afkoelen en serveer met yoghurt en vers fruit.

Extra:

Je kan dit ook in een grote bakvorm maken maar bekleed die dan zeker met bakpapier. Deze moet dan langer in de oven natuurlijk.

Als je de kwark van optimel met citroen niet vindt, kan je volgende dingen doen:
- 425 g magere natuur kwark + 1 potje danio kokos limoen
of
- 500g magere natuur kwark + het sap van 1 citroen (+ eventueel wat zeste)

Je mag als ontbijt 2 van deze heerlijke kaastaartjes met wat fruit en yoghurt!
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten